Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Esővíz kezelés

                        Cégünk immár 6 éve a    védjegyes, a német gyártmányú esővízgyűjtő BERENDEZÉSEK és ELSZIVÁROGTATÓ RENDSZEREK teljes választékának magyarországi képviselője – forgalmazója. A német Otto Gráf cég által gyártott termékek kiváló minőségűek, mely termékeket nyugodt szívvel ajánljuk mindazon partnereinknek, akik hosszú távra terveznek. E termékek professzionális megoldást kínálnak mind az esővízgyűjtés és annak gazdaságos felhasználása, mind pedig a felesleges esővíz elvezetése, elszikkasztása területén.
Aki igazán szereti a természetet, és hosszútávon gondolkodik, az már a háza megtervezésénél gondol a csapadék víz korszerű hasznosítására. A csapadékvíz gyűjtése és hasznosítása több szempontból is lényeges:


- A csapadékvíz felhasználásával egy lágy víz áll a rendelkezésünkre, mely mind a kert öntözésénél, mind a háztartásban a mosógépünk üzemeltetésénél óriási előnyt jelent.
- Másik fontos szempont a gazdaságosság, hisz e rendszer működtetésével a háztartásban szükséges víz 50 %-át megspórolhatjuk. Az egyre emelkedő víz és csatornadíjak mellett ez egy igen lényeges szempont.
- Földünk ivóvíz-készlete mind inkább csökkenőben van, így az esővíz hasznosításával a környezetvédelem szempontjából is egy nagy lépést tehetünk előre.

A leggazdaságosabb megoldás, ha az esővízgyűjtésről és elvezetésről már házunk tervezésekor gondoskodunk, hiszen ezzel megspóroljuk az utólagos beépítés költségeit. Házunk vízgépészeti kivitelezését célszerű úgy megoldani, hogy az alkalmas legyen az esővíz háztartási célú felhasználására, vagyis ha a WC-öblítést és a mosást ezen összegyűjtött, megtisztított esővízzel tudjuk üzemeltetni.
Az esővíz szűrése ez esetben egy többszörös finom szűréstechnikán megy át, mely biztosítja, hogy a mosás számára egy tiszta, lágy vizet kapjunk, ezáltal lényegesen kevesebb mosószer felhasználására van szükségünk és ráadásul még a mosógépünk élettartamát is megnöveljük.

Az esővízgyűjtés egyik legjobb módszere a 100 % polietilénből készült esővízgyűjtő tartályok talajba történő telepítése, mely egy hosszú távú megoldást biztosít gazdaságos vízfelhasználásunkra. Ezen telepítéssel kapcsolatban szeretnénk egy-két gyakorlati tanácsot adni.
Tervezéskor a tartályok nagyságát alapvetően 3 tényező határozza meg:
• az épületben az üzemeltetés vízszükséglete (tapasztalat szerint 75 liter személyenként és naponta , WC és mosógép használata esetén)
• az esővíz összegyűjtésére rendelkezésre álló tetőfelület nagysága
• a helyi átlagos csapadékmennyiség
Az ajánlott biztonsági tartalék (cca. 21 nap) figyelembe vételével ideális esetben egész évben elegendő esővíz áll rendelkezésre. Nagyobb területű kert locsolása esetén ezen felül egy kiegészítés szükséges. A szükséges űrtartalom gyakorlati kiszámítási módja:
Pl.: személyek száma x napi vízszükséglet x biztonsági tartalék = 6.300 liter
4 személy 75 liter 21 map

Azaz egy 4 személyes háztartásnál a szükséges esővíz mennyiségét egy 6.500 literes tartály fedezi. A kapható méretek: 1.600 liter, 2650 liter, 3700 liter, 4500 liter és 6500 literes tartályok. Amennyiben egy 6500 literes tartály nem fedezi a család víztartalék igényét, ill. amennyiben egy társasház esetén nagyobb mennyiségű víztartalék összegyűjtésére van igény, úgy több tartály összekapcsolása könnyedén megoldható, de igény esetén akár 8,12, 20.000 literes PE tartályt is tudunk biztosítani.

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy az esővizet csupán kertje öntözésére, valamint kocsijának lemosására szeretné alkalmazni, ebben az esetben is megéri egy földbeépítendő tartályt telepíteni, hisz kertünket ebben az esetben is a kemény kútvíz, vagy a klórozott vezetékes víz helyett egy lágy, mészmentes vízzel tudjuk öntözni

Amennyiben kertünk öntözésére elegendő egy kisebb űrtartalmú tartály telepítése, és kész ház és kert esetében meg szeretnénk menekülni a földbetelepítés utólagos munkálataitól és költségeitől, ebben az esetben inkább a felszíni tartályainkat javasoljuk. A ház stílusának megfelelő designú termékeket tudunk ajánlani.
Termékeink széles skálában állnak kedves partnereink rendelkezésére, hogy mindenki megtalálhassa az elképzeléseinek és anyagi lehetőségeinek megfelelő esővízgyűjtőt!